Ons proces van fileren tot eindproduct

Fileren

Fileren

Kramer Fish heeft zelf een aantal fileerderijen. In onze fileerderijen wordt een groot aantal verschillende vissoorten machinaal- of met de hand gefileerd. Wij fileren de verse vis van onze partners, maar ook onze eigen vis voor intern gebruik voor verdere verwerking (bijv. paneren).

We zijn gespecialiseerd in het verwerken van Noordzee platvis, zoals: Schol, Bot en Schar, maar ook voor diepvries soorten (zonder kop), zoals Rocksole en Yellowfin kunt u bij ons terecht. WIj verwerken dit in filet, panklaren of steaks voor u. Daarnaast fileren wij hele Zalm uit Noorwegen tot filets.

De meeste fileerders die bij ons werken hebben meer dan 20 jaar ervaring in het fileren van vis, hierdoor kunnen wij altijd een product garanderen met hoge kwaliteit en een goed rendement.

"Hoge kwaliteit en goed rendement vanuit onze eigen fileerderijen"

Sorteren

Kramer Fish heeft twee computergestuurde sorteerlijnen waarmee wij visproducten tot op de gram nauwkeurig kunnen uitsorteren. Wij verwerken wekelijks verse hele vis en diverse bevroren visproducten in de range van 0 tot 1500 gram. De verse wordt opgevangen in tubs en diepvries vis wordt direct ingepakt op de volgende manieren:

  • Verpakken in dozen van 3 tot 10 KG
  • Na paneren, direct het product sorteren en inpakken
  • Verpakken in boxdozen tot 300 KG

De bevroren vis die in boxdozen gaan, gebruiken wij weer voor verdere verwerking. Zo kunnen we bijvoorbeeld porties sorteren en deze vervolgens op gewicht verpakken in retaildoosjes.

Sorteren
"Tot op de gram nauwkeurig uitsorteren"
Vriezen-&-glaceren

Vriezen & Glaceren

Kramer Fish heeft verschillende faciliteiten om vis in te vriezen. We hebben hiervoor state-of-the-art vriesinstallaties tot onze beschikking. Door de vis snel in te vriezen wordt de structuur niet aangetast en blijft de smaak behouden.

Om de vis(filet) nog beter te beschermen tegen uitdroging kunnen wij een transparante glaceer laag aanbrengen. De glaceer laag (waterlaag) kan variëren in percentage. Voor het glaceren gebruiken wij kristalhelder water, zodat de vis ingevroren ook een mooie uitstraling heeft. Het product wordt na vriezen automatisch ingepakt in diverse soorten dozen.

"Vriezen en glaceren voor behoud van kwaliteit"

Zagen

Kramer Fish heeft meerdere zaagmachines waarop wij vis in een bepaalde vorm kunnen zagen. Wij zagen industriële visblokken in: plankjes, trapezes, visvingers, kubusjes en kibbeling stroken. Daarnaast hebben wij ook handzagen waarmee we diepvries filets of porties kunnen zagen.

Zagen blokken
"Filet product precies op maat en gewicht gezaagd"
Paneren

Paneren

Kramer Fish heeft meerdere productielijnen waarop wij vis kunnen paneren / coaten. Het is daarbij altijd belangrijk dat de coating goed past bij het basisproduct.

Vanuit Kramer Fish werken wij samen met diverse paneerfabrikanten waarmee wij inmiddels een zeer lange samenwerking hebben opgebouwd. Hierdoor kunnen wij onze klanten altijd een passend advies geven en een eindproduct leveren die aan alle eisen voldoet.

Ons team begeleid u bij het bepalen van de juiste coating voor uw visproduct. Wij zijn ook op de hoogte van de laatste trends zoals, gebatterd, glutenvrij en meergranen. Kijk ook eens naar processen van voorbakken en vormen.

"Wij kunnen u begeleiden bij het bepalen van de juiste coating"

Voorbakken

Kramer Fish heeft een tweetal geavanceerde bakstraten waarop wij visproducten kunnen (voor)bakken. Hierdoor maken wij onze gepaneerde producten oven en airfryer geschikt. Vanuit kramer Fish kunnen wij een groot standaard assortiment bieden, zodat u niet perse uw eigen grondstof hoeft aan te leveren.

Daarnaast kunnen wij voor opdrachtgevers een exclusief product samenstellen en deze met unieke paneersoort of verschillende baktijden worden bereid.

Voorbakken
"Op onze bakstraten kunnen wij vis bakken voor onszelf en onze opdrachtgevers"
Verpakken

Verpakken

Kramer Fish beschikt over een aantal inpakmachines waarop wij verschillende verpakkingssoorten kunnen verwerken. Ook kunnen wij op onze productielijnen zelf verpakkingen printen, hierdoor kunnen wij op een vrij éénvoudige manier onze klanten diverse private label producten aanbieden. Verpakkingssoorten kunnen wij in verschillende maten verwerken.

Retail/sprinter doosjes, grootverpakkingen (bedrukte plastic zakken) vacuüm verpakkingen, MAP/gasverpakkingen & Industriële kartonnen verpakkingen.

"Ook kunnen wij op onze productielijnen zelf verpakkingen printen"

Kramer Fish staat voor kwaliteit

Onze producten